MİKRONOS

Pıhtılaşma testlerinde MİKROTEMennilerinizi karşılıyoruz. Organ nakli, iş ve trafik kazası geçiren ağır kanamalı hastalarin önemli bir kısmında ciddi pıhtılaşma sorunları bulunabilir. Bu sebeple dünya genelinde her sene 5 milyonun üzerinde önlenebilir ölüm gerçekleşiyor.

2019 yılında 200.000 Tübitak BİGG desteği alınarak kurulan MİKRONOS Biyomedikal, pıhtılaşma sorunları olan kanamalı hastaların hayatta kalmalarına katkı sağlayacak pıhtılaşma ölçüm teknolojileri geliştiriyor.

Günümüzde 1.5 milyar dolara ulaşan Global Pıhtılaşma Testleri Pazarında, MİKRONOS’un Türkiye’deki hedef kitlesi 100’ün üzerinde kamu ve üniversite laboratuvarı, 1500 hastane ve 5000 ambulans servisidir. 

MİKROTEM

Mikroakışkan tabanlı pıhtılaşma analizi cihazı. MİKROTEM kanamalı hastaların hayatta kalma ihtimalini önemli ölçüde arttıracak bir teknolojiye sahiptir.

MİKROTEM cihazı pıhtılaşma düzeyini otomatik olarak analiz ederek olası problemleri çok daha hızlı belirleyerek hastaya müdahalede zaman kazandırıyor.

MİKROTEM cihazı düşük hacimli örneklerle çalıştığı için kimyasal sarf maliyetlerini ve yapay zeka destekli yazılımı ile uzman personel ihtiyacını azaltarak test maliyetlerini düşürüyor.

Kartuş bazlı olarak kullanımı kolay, hafif ve taşınabilir dizayn ettiğimiz MİKROTEM cihazı 2021 yılı içinde Türkiye ve Dünya çapında sağlık personeli ve kurumlarının kullanımına hazır hale gelecek.

Patent ve Yayınlar

MİKROTEM sistemi, mikro kanallardaki elastik mikro yapıların deformasyonunu analiz ederek pıhtı mukavemetini / sertliğini doğrudan ölçebilen ve pıhtılaşma eğrileri sağlayan bir mikroakışkan tekniğine dayanmaktadır.

Pıhtılaşma sisteminin genel değerlendirilmesi ve pıhtı oluşumunun başlamasından fibrinolize kadar olan tüm yolaklar test edilebilir. Pıhtı oluşma zamanı, pıhtının gerilme gücü, pıhtının maksimum gücü ve elastikiyeti gibi parametreler elde edilebilir.

2015 yılında almış olduğumuz Tübitak 1003 kapsamındaki SBAG-115S120 nolu ₺750.000’lik proje desteği ile teknolojik doğrulama gerçekleştirilmiş olup, PCT/ TR2018/050405 nolu uluslararası patent başvurusu yapılmıştır.

Ekibimiz

Kan analizi ve mikroakışkan alanlarında toplam 70 yılı bulan deneyimi olan MİKRONOS ekibi, son 5 yıldır Tübitak ve BIGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının sağladığı desteklerle Koç Üniversitesi ve İTÜ laboratuvarlarında çalışarak MİKROTEM’i ortaya çıkardı.

Ahmet C. Erten

Kurucu Ortak

Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü

Özlem Yalçın

Kurucu Ortak

Profesör Dr., Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fizyoloji Bölümü

Mustafa Çetiner

Bilimsel Danışman

Profesör Öğr. Üyesi, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hematoloji Bölümü

Hasan Yüksel

İnovasyon Danışmanı

Doç. Dr. İnovasyon ve İş Geliştirme Danışmanlığı

Saeed Sarbaz

Yazılım Geliştirme Mühendisi

Reza Sadeghi

Donanım Geliştirme Mühendisi

Elif Uğurel  

Biyomedikal Mühendisi  

Haberler ve Ödüller

MİKRONOS, 1 yıl süreyle erken aşama kuluçka merkezinin kuluçka programına girme Ödülüne hak kazandı (₺78.000 değerinde). MİKRONOS, İTÜ Çekirdek’i şirket adresi olarak gösterme imkanına erişerek bir İTÜ ARI Teknokent firması olma ayrıcalığına sahip olacak ve bu ayrıcalığın getirdiği maddi ve manevi tüm imkanlardan faydalanabilecek.

İTÜ Çekirdek Big Bang çerçevesinde “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülleri” sahiplerini buldu. İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü kazanan üç girişimden biri olan MİKRONOS‘un ₺50.000 nakit ödülü, Sultan Tepe tarafından kurucu ortaklardan Özlem Yalçın’a verildi.

Royal Academy of Engineering’in Leaders in Innovation Fellowships (LIF) programının temel amacı, seçilmiş birkaç ortak ülkeyle birlikte çalışarak, araştırmacıların girişimcilik ve araştırmalarının ticarileştirilmesi için kapasitelerini oluşturmaktır.

MİKRONOS’un kurucularından Ahmet Erten, uluslararası yenilikçiler ve teknoloji girişimcileri ağları yaratmayı amaçlayan programı başarıyla tamamladı.

MİKRONOS, İngiltere ile Mısır, Ürdün, Kenya, Güney Afrika ve Türkiye arasında araştırma ve inovasyon gelistirme konulu 2020 Newton Ödülü için finale kalan 27 proje içerisinde yer aldı.

MİKRONOS, teknoloji tabanlı erken aşama girişimlerin ilk müşteri/ilk satış süreçlerini hızlandırmaya odaklanan, TTGV’ye özgü “Girişim Geliştirme Modeli” üzerine kurgulanan tematik geliştirme programı HİT’e katıldı.

TTGV 250K Sağlık Teknolojilerinde Müşteri ve İş Geliştirme Programı 2019 Demo-Day etkinliği 12 Aralık 2019’da Uniq Hall İstanbul’da yoğun ilgi ve nitelikli katılımla gerçekleşti. 2 oturum şeklinde organize edilen etkinliğin ilk oturumunda 7 girişim ve ikinci oturumda 8 girişim sırayla sahneye çıktılar.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda, programı başarıyla tamamlayan 5 girişimden biri olan MİKRONOS ekibi ₺50.000 nakit ödüle layık görüldü.

Bize Ulaşın

info@mikronos.com.tr

İTÜ Teknokent Alanı

Reşitpaşa, 34467 Sarıyer/İstanbul

Sosyal Medya

Mentor, Paydaş ve Destekçiler